8.4.2004 - Dni slovenskej kultúry - Slaný, Česká republika

Počet zobrazení: 2438

Skaličan zakončil Dni slovenskej kultúry v Slanom.
Dni slovenskej kultúry v nasledujúcich dňoch pokračovali ďalšími koncertmi, divadelnými predstaveniami, výstavami i ochutnávkou slovenských špecialít. Vo štvrtok 8. apríla vyvrcholili galaprogramom v najkrajšom vidieckom divadle v Čechách, ktoré je mnohým televíznym divákom známe z programov Spieva Karel Gott, Možno príde aj kúzelník, Šanca, Nikto nie je dokonalý či Sú hviezdy, ktoré nehasnú. Tentoraz však boli hlavnými hviezdami večera opäť Skaličania. Prítomných privítal starosta Slaného Ivo Rubík a prihovoril sa im tiež viceprimátor Skalice Bohumil Bartoš. Potom pódium dve hodiny patrilo Folklórnemu súboru Skaličan a jeho galaprogramu, ktorý moderoval Anton Dinka. Všetci členovia súboru boli skvelí a vyslúžili si veľký potlesk slánskeho publika i svojho riaditeľa Milana Veselého. Bola to skutočne kultúrna bodka Dní slovenskej kultúry v Slanom, ktorá nadchla aj hlavného koordinátora kultúrnych podujatí v Slanom Iva Horňáka.

Ako hodnotíte priebeh Dní slovenskej kultúry v Slanom?
"Priebeh Dní slovenskej kultúry ma osobne nesmierne nadchol, pretože ja môžem porovnávať. Môžem ich porovnať s Dňami japonskej kultúry a Dňami nórskej kultúry, ktoré u nás prebiehali v minulom a predminulom roku. Dni slovenskej kultúry, hoci sme mali obavy, že Slovensko nieje až tak atraktívna krajina ako Japonsko či Nórsko, osobne môžem povedať a myslím si, že to nieje iba môj názor, predčili všetky naše očakávania a boli to jednoznačne zatiaľ najlepšie Dni kultúry, ktoré sme tu mali."

Ako ste vy osobne spokojný s účinkovaním Skaličanov?
"Mňa osobne nadchol Skaličan a pokiaľ ste videli reakcie divákov, tak je jasné, že nie iba mňa. U mňa to bolo ešte podfarbené osobnými spomienkami, pretože môj otec pochádza zo Slovenska a ja som na tejto "muzike" vlastne vyrástol, sám som vyštudovaný huslista, takže pre mňa to bol jedinečný zážitok. Súbor Skaličan má vysokú úroveň, ja som bol vysoko spokojný a myslím si, že ako záver Dní slovenskej kultúry sme si lepšiu bodku ani nemohli priať."

regionálne noviny ZÁHORIE 26.apríla 2004

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie